Håll koll med en övervakningskamera

Självklart vill man kunna skydda sin egendom från inbrott och skadegörelse. För att kunna göra det är det därför en bra idé att installera en övervakningskamera. Många inbrott sker genom en byggnads huvudentré, så det är en bra idé att ha en kamera där. Den bör sitta ganska högt, gärna minst tre meter över marken, detta så att det ska bli svårt att förstöra den.

Andra ställen i en fastighet där det kan vara en bra idé att ha en kamera inkluderar vid källardörren eller på baksidan av fastigheten. Det är också klokt att ha en övervakningskamera inne i själva fastigheten, gärna i närheten av eventuella värdesaker.

Hur fungerar en kamera av detta slag?

Med modern teknik kan man få tillgång till många olika finesser. En övervakningskamera kan kopplas till ett trådlöst nätverk och styras av en app på din mobiltelefon eller surfplatta. Det finns kameror som filmar hela tiden medan andra kameror har en sensor som aktiveras vid rörelse och då börjar filma.

Det kan också finnas ett larm som börjar tjuta om rörelse upptäcks, och då kan man få en varning på sin telefon eller surfplatta så att man kan ringa polisen. Det finns även möjligheter till personigenkänning, detta så att larmet inte ska aktiveras i onödan.

Det finns alltså en mängd olika finesser när det kommer till övervakningskameror. Vi berättar gärna mer om dessa för dig om du är intresserad.

Får man montera kameran hur som helst?

Kamerabevakningslagen säger att syftet med kameraövervakningen ska väga tyngre än den personliga integritetskränkning som den medför. Syftet ska vara att förhindra brott eller olyckor. I vissa fall krävs det tillstånd. Kontakta oss så hjälper vi dig med att reda ut vad som gäller för just dig.